Om Kajsa Kavat

Jag tycker om att klä mina barn i funktionella tåliga kläder som inte begränsar i leken. Dessutom gillar jag unika hemsydda plagg med själ. När det gäller barnkläder gillar jag bland annat retro och unisex.
Jag försöker att bidra det lilla jag kan till miljön (tygfrabrikanterna är tyvärr rigtiga bovar i detta sammanhang), vilket innebär att jag till stor del använder mig av 'gamla' tyger, tex ett urtvättat påslakan kan bli till en söt sommarklänning, och en urväxt vuxentröja kan bli ett par mysbrallor med mudd. Jag är stamkund hos diverse 2-hands affärer. Velour (plysch), samt trikå, är dock svårt att få tag på i andra hand, och jag ska också erkänna att jag tycker ganska bra om 'nya' tygaffärer, så lite nytt blir det minsann också.
Emballaget går också i återvinningens namn, istället för att packa i nyproducerade påsar och brev från posten, återanvänder jag diverse emballage som de flesta människor ändå har hemma.
Jag tvättar och torktumlar (på 40 grader), alla tyger innan jag syr i dem, både för att tyget ska krympa som det ska, men också för att tvätta bort de värsta kemikalierna från tygerna.

23 mars 2009

Smått sytt.

Ett par bebisset i storlekarna små :-)

Muddisar och små luvor till, kräver väl ingen längre förklaring.


Så här ser modellen ut på. Sara fick vara modell, hon har för övrigt också en hemmasydd klänning på. Enkel modell med kardborreband i ryggen, som är lätt att få av och på för små fingrar.

12 mars 2009

Vårkänslor...

Den här klänningen är resultatet av en kväll i syrummet häromdagen. Mitt absoluta favvoklänningsmönster för tillfället. Egenhändigt komponerat med inspiration från olika tunikor och tröjor i dotterns garderob, men i grund och botten en väldigt enkel modell med fram och bakstycke som endast skiljer lite i halsen, raglanärmar och resår i hals och ärmslut. Istället för kantband har jag sytt smala remsor av ett kontrasttyg. Det går snabbare att sy fast det med overlockern :-) Pricken över i-et blev en söt ficka med namnlappen isydd på sidan.
Jag är så nöjd med tygvalet till den här klänningen, och kan inte annat än att komma i vårstämning när jag ser färgerna.


Sååå söt!!

Livebild

Den här klänningen lyckades jag endast fånga på denna bild... Jag minns inte vad hon var sur över den morgonen, men klänningen var hon iallafall glad för :-)
Det är en av mina gamla klänningar som jag sytt om. Jag behöll nederanten och en volang som finns där, och så gjorde jag raglanärmar där jag också bevarat de orginala ärmsluten, och så en tunn resår i halsen. Klart! Väldigt söt med den där Lindex-västen eller hur. Med ett par bruna läderboots är K redo för lite square-dance :-)


Uppdatering...

Long time no see... Om jag förklarar lite kort att vi fyra i familjen har varit sjuka sammanlagt 14 gånger sedan strax före jul, ja då kanske ni förstår att jag inte haft så mycket tid att hänga här på bloggen...
De kreativa idéerna är det dock inget fel på. Jag är verkligen inne i ett idé-flow för tiden, och antecknar och ritar olika modeller och förslag nästan varje dag, men så är det ju det där med tiden som kniper. Lite nytt har det dock blivit här i början på året, men först tänkte jag visa en livebild på Ks härliga mysdress som hon fick i julklapp. Den sitter helt perfekt, och dagispersonalen har kommit med många fina komplimanger varje gång hon har den på.