Om Kajsa Kavat

Jag tycker om att klä mina barn i funktionella tåliga kläder som inte begränsar i leken. Dessutom gillar jag unika hemsydda plagg med själ. När det gäller barnkläder gillar jag bland annat retro och unisex.
Jag försöker att bidra det lilla jag kan till miljön (tygfrabrikanterna är tyvärr rigtiga bovar i detta sammanhang), vilket innebär att jag till stor del använder mig av 'gamla' tyger, tex ett urtvättat påslakan kan bli till en söt sommarklänning, och en urväxt vuxentröja kan bli ett par mysbrallor med mudd. Jag är stamkund hos diverse 2-hands affärer. Velour (plysch), samt trikå, är dock svårt att få tag på i andra hand, och jag ska också erkänna att jag tycker ganska bra om 'nya' tygaffärer, så lite nytt blir det minsann också.
Emballaget går också i återvinningens namn, istället för att packa i nyproducerade påsar och brev från posten, återanvänder jag diverse emballage som de flesta människor ändå har hemma.
Jag tvättar och torktumlar (på 40 grader), alla tyger innan jag syr i dem, både för att tyget ska krympa som det ska, men också för att tvätta bort de värsta kemikalierna från tygerna.

09 februari 2010

Blandad kompott...

Efter en stoooort önskan från sonen fick han en kulpåse i dödskalletyg... Roligt att han också vill leka med glaskulor som jag gjorde när jag var barn - det är inte bara bakugan och ben 10 som gäller ;-)
Triss i kjolar; fantstiskt snyggt tågtyg, en återanvänd småfolkströja med helikoptrar, samt ett örngott från myrorna. Tågkjolen är redan flitigt använd av dottern.

Velourbyxa till sonen.


Manchesterbyxa till dottern.

Flip eller flopp??

Ett test av ett nytt mönster på en tunika, ganska mycket inspirerat av günthers mönster, men jag fick inte till det precis somjag ville. Modellen blev väl helt ok, men storleken blev tokigt fel...

... men på andra sidan får jag lite bullerby-känslor när jag ser tunikan på. K var iallafall glad för den och ville inte ta av den. Vi får se vad dens öde blir; 60-tals kort kort till dottern, eller en present till en lite mindre tjej kanske... Det underbara tyget är ett örngott från myrorna.

Julklappströja

En fin pingvintröja till sonen i julklapp. Jag var liiiite nervös för tygvalet till en nästan 7-åring, men han gälskar den och den klär honom perfekt. Dödskallar och militärtyg kan säkert inte undgås i framtiden, men så länge jag har något att säga till om i barnens garderober - ja då gör jag det :-) Orangea muddar passar perfekt till tyget. Det framhäver näbbarna :-) Jag sydde också ett par muddbyxor i samma tyg- och mudd-val, men de kom aldrig med på bild.
Livebild av tröjan, barnen står och dekorerar ytterdörren - vi har målat den med tavellack :-)