Om Kajsa Kavat

Jag tycker om att klä mina barn i funktionella tåliga kläder som inte begränsar i leken. Dessutom gillar jag unika hemsydda plagg med själ. När det gäller barnkläder gillar jag bland annat retro och unisex.
Jag försöker att bidra det lilla jag kan till miljön (tygfrabrikanterna är tyvärr rigtiga bovar i detta sammanhang), vilket innebär att jag till stor del använder mig av 'gamla' tyger, tex ett urtvättat påslakan kan bli till en söt sommarklänning, och en urväxt vuxentröja kan bli ett par mysbrallor med mudd. Jag är stamkund hos diverse 2-hands affärer. Velour (plysch), samt trikå, är dock svårt att få tag på i andra hand, och jag ska också erkänna att jag tycker ganska bra om 'nya' tygaffärer, så lite nytt blir det minsann också.
Emballaget går också i återvinningens namn, istället för att packa i nyproducerade påsar och brev från posten, återanvänder jag diverse emballage som de flesta människor ändå har hemma.
Jag tvättar och torktumlar (på 40 grader), alla tyger innan jag syr i dem, både för att tyget ska krympa som det ska, men också för att tvätta bort de värsta kemikalierna från tygerna.

31 januari 2011

Amningströja.

På stadiums rea köpte jag två lika tröjor för 80:-, och det kan man ju knappt få tyg för... Jag klippte bort nedre delen av ena tröjan, och tog nedre delen av den andra tröjan, fast lite längre så de gick omlott. Resår i båda delarna, sy ihop och voila! Ungefär som boobs modeller, men aningens billigare...


- Posted using BlogPress from my iPhone

24 januari 2011

Ofattbart

http://ennyblogg.blogspot.com/2011/01/om-klara-ar-116-cm-och-kalle-ar-116-cm.html
Jag trodde det var 2011 nu...
Jag har lagt märke till det tidigare, men utan att tänka speciellt mycket vidare på det, så det är ju tur att man kan göra egna unisexkläder i samma storlekar till flickor och pojkar. Men från och med nu har jag iallafall tänkt mig att kommentera i affären när jag stöter på 'problemet'.



- Posted using BlogPress from my iPad

18 januari 2011

Pimp my blogg...

Lite nya färger på bloggen för att muntras upp i den långdragna gråa vintern...

Orkeslös...

Jag upptäckte att föregående inlägg måste ha skrivits i den värsta amningsdimman, för att det inlägget skulle faktiskt ha varit på min privata familjeblogg, så jag kommer inte att tråka ut er med bilder på snö, och barn eller annat, eftersom detta är en syblogg :-)
Ett enkelt foto på min stora lilla bebis kan jag dock bjuda på, för att det har inte blivit något sytt överhududtaget. Det har varit 3 jobbiga månader, med skena, sjukhusinläggelse och misstankar om hjärtfel hos min lilla fina kille, men nu har vi varit till sista barnhjärtspecialisten och fått konstaterat att han inte felar någonting.
Nu märker jag dock att energin långsamt börjar komma tillbaka, och har så smått börjat tittat in i syrummet iallafall. Ett par bodysar ska jag försöka mig på som mjukstart, samt att storasyster har växt så det knakar, så hon behöver lite allt möjligt till sin garderob.
Ett lite större projekt jag tänkte kasta mig ut i, är en klänning till mig själv till dopet om ca 1 månad, och kruxet är att jag helst ska kunna amma i den, men jag vill inte sy den i mjukt tyg eftersom det faller så osmickrande över den där lilla magen som inte riktigt vill försvinna helt. Är det någon som har en idé hur man kan sy en amningsklänning i styvt bomullstyg??