Om Kajsa Kavat

Jag tycker om att klä mina barn i funktionella tåliga kläder som inte begränsar i leken. Dessutom gillar jag unika hemsydda plagg med själ. När det gäller barnkläder gillar jag bland annat retro och unisex.
Jag försöker att bidra det lilla jag kan till miljön (tygfrabrikanterna är tyvärr rigtiga bovar i detta sammanhang), vilket innebär att jag till stor del använder mig av 'gamla' tyger, tex ett urtvättat påslakan kan bli till en söt sommarklänning, och en urväxt vuxentröja kan bli ett par mysbrallor med mudd. Jag är stamkund hos diverse 2-hands affärer. Velour (plysch), samt trikå, är dock svårt att få tag på i andra hand, och jag ska också erkänna att jag tycker ganska bra om 'nya' tygaffärer, så lite nytt blir det minsann också.
Emballaget går också i återvinningens namn, istället för att packa i nyproducerade påsar och brev från posten, återanvänder jag diverse emballage som de flesta människor ändå har hemma.
Jag tvättar och torktumlar (på 40 grader), alla tyger innan jag syr i dem, både för att tyget ska krympa som det ska, men också för att tvätta bort de värsta kemikalierna från tygerna.

01 november 2011

Regnbågsklänning

Mamma kan vi sy en regnbågsklänning till mig - med slips?
Jag ritade ut grundmönster till en klänning, och så klippte K själv ut mönstret och nålade fast i tyget och klippte även ut det. Sedan satt hon i mitt knä medan vi sydde ihop den färdiga klänningen. Väldigt stolt och nöjd!
Och Ikeatyget som har legat inne i skåpet hur länge som helst kom också till användning.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Trollmors vaggvisa...

Min absoluta favoritvaggvisa, som jag alltid sjungit för mina barn. Självklart måste jag ha en bit av det fina tyget. Ny body i favoritmodellen som jag ritade till K när hon var samma storlek. Den satt perfekt på henne då och den sitter perfekt på lillebror nu.
Jag har börjat skola in min nyblivna ettåring på förskolan idag, så det kommer nog att gå åt lite extrakläder framöver...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Repris..

Samma byxa som i förra inlägget, i äkta retrovelour den här gången. Jag är såå nöjd med modellen, som sitter som ett smäck på lilla L.


- Posted using BlogPress from my iPhone